Kalastustarvikkeet netistä – missä nappaa parhaiten?

Kalastusharrastajat hankkivat mielellään uusia välineitä ja tarvikkeita kalastuspakkiinsa. Onneksi tässäkään asiassa ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä netistä löytyy monia laadukkaita verkkokauppoja, joiden kalastustarvikevalikoimaan kannattaa tutustua. Nettikauppa kannattaa, sillä useimmat kalastuksessa käytettävät välineet, kuten vieheet, vavat ja kelat ovat melko pienikokoisia ja kevyitä ja siten helppoja ja edullisia lähettää. Alla kerromme lisää muutamasta nettikaupasta ja niiden valikoimasta.

Kalastustarvike.net

Kalastustarvike.net on vuonna 1996 perustetun Kalastustarvike Närväisen verkkokauppa. Yrityksellä on kivijalkaliike Porin keskustassa. Verkkokaupan valikoima kattaa lähinnä urheilukalastuksen välineitä heittokalastukseen, perhokalastukseen, perhonsidontaan, uisteluun ja ongintaan. Varsinaisia muita tarvikkeita, kuten vaatteita ja varusteita ei kaupasta löydy. Sen sijaan yllä mainittujen tuotteiden valikoima on todella laaja, ja joukossa on paljon myös erikoisuuksia. Tilaukset toimitetaan nopeasti postiin, mutta myös nouto myymälästä onnistuu. Todellisen harrastajan aarreaitta!

Mistpool

Suomalainen verkkokauppa, jonka omistaa suomalainen perhokalastaja ja jonka varasto sijaitsee Helsingissä. Verkkokauppa palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Valikoimista löytyy kaikkea kalastukseen ja vähän eräilyynkin: esimerkiksi vedenpitävien kamera- ja kännykkäpussien valikoima on melko kattava. Erityisesti piristää Lahjatavarat-kategoria, josta löytyy kaikenlaisia erikoistuotteita ostettavaksi kalakaverille.

Kärkkäinen

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy huima määrä erilaisia kalastustarvikkeita: eri tuotteita on kaupassa lähes 3 000. Valikoima kattaa niin kalastuksen eri muodot ja niiden välineet kun myös kahluuvarusteet, pakit ja laukut, kalastuskirjat ja -videot sekä kaikuluotaimet. Myös sähkömoottorin veneeseen saat Kärkkäiseltä. Vakavaraisella toimijalla on lukuisia maksu- ja toimitustapoja sekä ajantasainen varastotilanne ja jopa hyllypaikka näkyvillä. Nopeaan asiointiin sopiva – toki laajasta valikoimasta mukaan voi tarttua enemmän kuin alun perin piti ostaa.

Kivikangas

Kivikangas.fi-verkkokaupasta löydät kaiken, mitä kalastamiseen voisit ikinä tarvita. Perustarvikkeiden ohella valikoimassa on paljon vaihtoehtoja esimerkiksi pyydyskalastukseen, kuten verkkoja, mertoja, katiskoja ja rysiä. Verkkokaupasta löydät myös yleisimmät veneilytarvikkeet. Lisäksi valikoima kattaa runsaasti kalan käsittelyssä käytettäviä välineitä, kuten puukkoja, suojuksia, vaakoja, kylmälaukkuja ja savustuspönttöjä. Kivikangas on kotimainen, lähes 40 vuotta vanha perheyritys.

Mitä kannattaa huomioida netistä ostaessa?

Verkkokaupoissa ostaessa kannattaa muistaa muutama nyrkkisääntö, jotta shoppailu sujuu jouhevammin.

  • Valikoima: Jos etsit jotain tiettyä harvinaisuutta, se saattaa löytyä pienemmästäkin nettikaupasta. Paljon kerralla ostavan kannattaa ehkä ennemmin valita yksi, valikoimaltaan laaja nettikauppa ja ostaa kaikki sieltä. Näin voit saada alennuksia toimituskuluista eivätkä tuotteet tule monessa eri erässä.
  • Hinnat. Yleensä halvin ei ole paras, mutta onneksi samanlaisten tuotteiden hintavertailu on netissä helppoa. Lähes kaikilla verkkokaupoilla on aina tarjolla jonkinlainen etu, paljousalennus tai ilmaiset toimituskulut, joka kannattaa hyödyntää.
  • Toimitusehdot: Näihin kannattaa tutustua huolellisesti. Missä verkkokaupan varasto sijaitsee, ja onnistuisiko nouto liikkeestä? Entä jos tuote ei olekaan sopiva, minkälaiset palautusehdot kaupalla on? Muista, että ulkomailta tilattaessa toimitus voi kestää pitkäänkin. Jos olet lähdössä kalastusreissuun viikon päästä, kannattaa mieluummin varata tai ostaa tuote netissä ja hakea myymälästä.
  • Asiakaspalvelu: Tarkista ennen tilausta millä tavalla asiakaspalveluun saa tarvittaessa yhteyden. Löytyykö sivulta puhelinnumero ja onko se maksullinen, vai onko ainoa yhteydenottotapa verkkolomake tai sähköposti?
  • Turvallisuus. Tee yleinen katsaus verkkokaupan ilmeeseen. Ovatko kuvat laadukkaita ja onko teksti kirjoitettu hyvällä suomen kielellä? Onhan maksutavaksi valittavissa jokin luotettavista ratkaisuista? Verkkokauppahuijaukset ovat yleistyneet maailmalla valtavasti. Älä syötä esimerkiksi henkilö- tai maksutietojasi epäilyttäville sivustoille.